středa 28. srpna 2013

Jak snížit spotřebu nafty

Dnes Vám Jarda poradí, jak snížit spotřebu nafty vašeho auta. Pokud tedy jezdíte na benzín, pak sice můžete číst dál, ale vy to doma raději nedělejte.

Úplně první krok je, se zamyslet na svým jízdním stylem. S tím také souvisí správné řazení v rozumných otáčkách. Tady se dá ušetřit hodně. Pak se zaměřte na často i zbytečné používání klimatizace. Jízda s otevřenými okénky taky není ke spotřebě nejlepší. Otevřená okýnka způsobují větší odpor. Nevozte v autě věci, které nepotřebujete a zbytečně zvyšují váhu auta (manželka, řada náhradních dílů pro případ, kdyby něco atd). Taky pomáhá správné brždění (nejezdit brzda - plyn, ale jet co nejplynuleji). Posledním krokem k nížší spotřebě je používat aditivum do motorové nafty.

Jarda pro Vás vyzkoušel aditivum do nafty Envirox s nanotechnologií. Jarda jezdil tři měsíce s dieslovou Fábií. před každým tankování nalil přiměřeně Aditivum do motorové nafty a vynuloval a měřil a jezdil a měřil a jedzil a měřil a ... a tady je výsledek.

Jardovi se podařilo snížit spotřebu nafty o 9 až 10%. To je dobrý. Jak ale auto jelo? Jarda si nestěžoval. Naopak, chválil si, že auto jelo dokonce svižněji než dříve. Pomocí aditiva Envirox se lépe spaluje nafta a dokonce toto aditivum čistí spalovací komoru a snižuje emise CO2. Takže by to měli používat povinně ve straně zelených a na Životním prostředí ro  služebních aut.

Envirox můžete zakoupit na eshoupu Nanosilver. Vyzkoušejte aditivum do motorové nafty Envirox taky a napište Jardovi, jak se podařilo snížit spotřebu Vám.

Jarda

P.S.: Nanotechnologiím se budeme věnovat ještě v dalšcích příspěvcích, prototže jde o vědu a produkty budoucnosti.

16 komentářů:

  1. Nevíte o kolik by se dala snížit spotřeba u Renaultu Megáne 2 s motorem 1.5? Radim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Našel jsem tento blog Nafta a benzín jsou drahé, he třeba šetřit, kde také se také dělal test s Enviroxem, můžete kouknout na výsledky měření

      Vymazat
  2. To nevíme, testovali jsme Fábii. Nejlepším způsobem bude to vyzkoušet. Envirox můžete používat opakovaně. Není to lahvička pro právě jedno tankování.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevíte, jaký je rozdíl, mezi zmíněným Enviroxem a aditivem VIF? Kolařík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle ohlasů uživatelů na internetu i našich měření víme, že aditivum do nafty Envirox má asi tak jednonásobně lepší účinek na spotřebu nafty. Envirox můžete používat celoročně, ovšem VIF má zimní a letní verzi.

      Vymazat
  4. Je Envirox i pro náklaďáky? Je tam nějaká úspora?

    OdpovědětVymazat
  5. Envirox - aditivum do nafty se hodí i pro nákladní auta. Zkuste si spočítat, kolik Vám ušetří peněz v on-line kalkulačce http://www.nanoaditiva.cz/Stranky/Primy-prinos-ze-snizene-spotreby

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie/aplikace-palivoveho-aditiva-v-provozu-vojenske-techniky-acr

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám osvědčený způsob na snížení spotřeby. Vyzkoušejte atomium. Já ho liju do nafty už asi půl roku a spotřeba mi klesla o cca 0,5 l. Což není zrovna málo. Atomium má navíc další pozitivní vliv na motor, takže má látka samá pozitiva.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobré rady, díky mockrát. My se teď u nás doma snažíme šetřit kde se dá. Zrovna před dvěma týdny jsme s mužem přemýšleli jak bychom mohli ušetřit na vytápění. V tomto ohledu nás docela dost zaujala tepelná čerpadla země-voda Nemá s tím někdo zkušenost? Četla jsem, že ta úspora je u nich opravdu velká.

    OdpovědětVymazat
  10. Tak takové tipy se dost hodí. Díky. Já bych teď ale spíš potřeboval nějakou radu na to, jak šetřit autobaterii. Jak začala zima, tak se mi autobaterie hrozně rychle vybíjí a mám pocit, že už pomalu začíná odcházet. To je docela problém, protože novou si teď určitě dovolit nemůžu. Nemáte nějaké rady?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím teda co máte za auto, ale být vámi bych zkusil minimalizovat energii, kterou auto využívá, tedy například jezdit s vyplým autorádiem atd. Myslím si ale, že podle toho, co popisujete se výměně baterie jen tak nevyhnete. Až se budete zbavovat té staré, tak bych ji být vámi odnesl do nějakého autoservisu, ty jsou na likvidaci takového odpadu většinou dobře vybavené.

      Vymazat
  11. Ve firmě si pravidelně děláme marketingový průzkum trhu na to, odkud budeme brát naftu a pohonné hmoty obecně. Teď zvažujeme, že podobné šetření uděláme každý měsíc, protože se ty podmínky rapidně mění podle vývoje válečné situace. Proč to děláme? Protože často, když se spojíte s konkrétní benzinou buď ve franšíze nebo přímo s vedením, tak získáte členské karty, které vám zajistí lepší ceny.

    OdpovědětVymazat
  12. Podle mě je řešení si určité věci půjčovat. Když žiju ve velkém městě jako je Praha nebo Brno a práci tam mám taky, fakt nepotřebuji auto. Nebo třeba si nepotřebuji pořizovat nakladač, když je pár kilometrů od domu dumper půjčovna Praha a tam mi půjčí to, co potřebuji hned a bez čekání. A tím já, alespoň si to myslím, šetřím na naftě.

    OdpovědětVymazat
  13. Jako majitelka auta jsem vždy ráda, když najdu užitečné tipy, jak snížit spotřebu paliva. Podle mě je pravidelná údržba vozu a správné nahuštění pneumatik, abych předcházela zbytečným ztrátám na spotřebě. Já jezdím pravidelně na servis a při poslední návštěvě autoservisu zde jsem využila příležitost a nechala si odstranit promáčknutí dveří.

    OdpovědětVymazat