pondělí 22. září 2014

Zahradní traktor - Velký pomocník a manželka v celibátu

Představte si tu dřinu... zahrada velká jak fotbalové hriště a vy místo vychlazeného lahváče budete kosit tu nekonečnou džungli. Nic moc představat, co? Realita se ale na představy neptá a někdo to udělat musí. Tak šup šup, natáhnout sekačku a ať to sviští! A nebo se pohodlně usaďte, stikněte startovací talčítko, pevně uchopte volant a rozjeďtě se.

Vaše zdraví jistě prospěje, když bude po zahradě běhat za svojí zahradní sekačkou, ale kdo by nebyl pohodlný a líny a raději tu zelenou džungli nezkrotil v sedadle zahradního traktoru? Sekačky mají rozpětí sotva půlmetru. Travní traktory mají kolem metru a více celkem běžně. Takže zahradní traktor na sekání trávy jezdí rychleji, má větší záběr a je s ním větší sranda. Ano, jistě, zahradní sekačku vyhoďe a pořiďte si zahradní traktor!



Ale aby manželky, které většinou doma drží kasu dali povolení k zakoupení nové hračky je třeba pár argumentů. Zahradní traktor
  1. seká trávu
  2. na sklopném vozítku vozí děti a jindy zase nějaký náklad jako věte, hlínu, písek a nebo sud s pivem
  3. v zimě si s ním vyhrnete cestu na silnici, po které je třeba dopravit děti do školy
  4. poradí si s větvemi a dalším zahradním biodpadem, když Váš zahradní traktor bude mít drtič zahradního odpadu 

Tak manželka je zpracovaná, místo na dovolenou do Chorvatska jedete do prodejny se zahradní technikou a vracíte se značně tichou manželkou, která se akorát rozhodla začít držet celibát a její tvář připomíná křečka při obědě. I přesto máte blažený úsměve na své tváři, protože si na vozíku za autem vezete krásný nový zahradní trakator. No jasně, bude Vás vozit 20 koní, na zahradě si můžete jezdit jak chcete, kolečko už můžete nechat opřený někde o strom jako dekoraci a hráblo na sníh darujete sousedovi, aby u nich mohla vyhazovat sníh celá rodina.

11 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím, že jsou zahradní traktory velkým pomocníkem. My máme velkou zahradu a nedokážu si představit, že bychom ji měli sekat klasickou benzínovou sekačkou. Sekání se zahradním traktorem je navíc jednoduché, takže to zvládnu i já. Máme malého syna, kterého si dám vždy na klín a sekáme spolu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě jo. Já měl vždycky rád, když se pořídila velká technika, která usnadnila práci. Na stavbu jsem měl koupený třeba malý náklaďák, kterým jsem vozil materiál a šetřil za dovoz. :) Pak jsem ho nechal zlikvidovat. Jen bych nikdy neřekl, že likvidace nákladních vozidel je taková pakárna a byrokratický proces. Člověk se ani nediví, že pak jezdí třicet let stará auta, protože se je nechce nikomu likvidovat. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si domů na zahradu přál traktůrek spoustu let a vždycky nám do rodinného rozpočtu vlezlo něco, co bylo neodkladatelné a mělo to větší prioritu než takový stroj :-) Až letos se mi konečně poštěstilo a navíc jsem ho pořídil za skvělou cenu (hlavně díky slevovému kuponu, který jsem použil v košíku na internetovém obchodu) a mám z něj obrovskou radost ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak toto mohu potvrdit, zahradní traktor mám už asi pět let a je to opravdu nedocenitelný pomocník. Zvlášť pokud má člověk velkou zahradu, tak rozhodně přijde vhod. Ten můj už za sebou má teda pár poruch, ale náhradní díly na něj naštěstí nejsou nijak drahé a hlavně opravu jsem si vždy zvládl udělat sám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto známe. Manžel před časem řešil podobný problém u toho našeho. Jen teda v jeho případě odešel elektromotor. Říkal ale, že se tomu vlastně vůbec nediví, protože ten motor vypadal jako součástka, která mohla nanejvýš stát pár korun a rozhodně se nejednalo o žádnou kvalitu. Místo něj tam tedy koupil nový, mnohem kvalitnější. Pokud se nepletu, tak vsadil na komutátorové DC motory Bühler.

      Vymazat
  6. Já jsem si zahradní traktůrek přál už snad 10 let, no prostě od té doby, co s rodinkou žijeme v rodinném domku, který má skutečně rozlehlou zahradu. Letos jsem měl od manželky k Vánocům slíbené kvalitní pracovní oblečení a myslel jsem, že u toho zůstane. Jenže jako zázrakem jsem navíc našel v zahradním dárku ten nejlepší možný dárek - právě nový traktůrek! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, takový traktůrek bych také chtěl. Máme obrovskou zahradu a sekat to sekačkou bez pojezdu a koše na trávu není opravdu ideální. Ovšem ostatní naše nářadí a celkově vybavení dílny není dostačující. Nejdříve musíme pokoupit menší a levnější náčiní a potom může dojít na traktůrek. Sekání zdar. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak traktůrek na zahradu je určitě fajn, akorát my máme malou zahradu, tak to zase tak moc neřešíme. Každopádně třeba na větší věci do lesa nám pomáhá spíše taková ta půjčovna manipulační techniky Praha, kam jezdíme pro různé vychytávky. Prostě jsem si spočítal, že je to lepší půjčit, než koupit. Navíc odpadá údržba. ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Je to velice pěkný zahradní traktůrek, který jezdí docela rychle, ale já mám malou zahradu, na kterou my stačí benzínová sekačka s pojezdem. Jestli někdy budu mít velký pozemek, tak si určitě takový traktůrek pořídím, jelikož má jistě mnoho výhod a pomůže s různými pracemi na zahradě a okolo domu.

    OdpovědětVymazat
  10. Dříve jsem měl také zahradní traktor, ale poté, co jsme se přestěhovali, už to nemělo smysl. Mám mnohem menší zahradu, takže jsem raději investoval do koupi robotické sekačky, s níž jsem do té doby neměl žádné zkušenosti. Nakonec se ale ukázalo, že se jedná o opravdu zajímavého pomocníka, bez nějž se už neobejdu.

    OdpovědětVymazat